كيكة الذرة (هريسة الذرة)
سهلة وروعة فى الطعم
سهلة وروعة فى الطعم
المقادير
1 كوب دقيق ابيض(فاخر)
1 كوب دقيق ذرة
1 كوب حليب(لبن)
1 كوب زيت ذرة(ممكن نصف كوب سمنة ونصف كوب زيت)
افضل الزيت.
افضل الزيت.
1 كوب سكر
2 كيس فانيليا
1 بكنج بودر
3 بيض
جوز هند وزبيب(اختيارى) او بشر برتقال
سمسم للتزيين (اختيارى)
سمسم للتزيين (اختيارى)
الطريقة
تجيبى البيض والفانيليا والسكر واللبن والزيت تضربيهم مع بعض بالمضرب او الخلاط الكهربائى
تنخلى الدقيق كلا على حدا
وتقلبى البكنج بودر مع الدقيق الابيض(الفاخر)
وتقلبى البكنج بودر مع الدقيق الابيض(الفاخر)
تصبى المحتويات
المضروبة بالمضرب فى وعاء بلاستيك وتضعى الدقيق وتقلبى المكونات بالمعلقة
الخشبية ممكن تضيفى الزبيب وجوز الهند مع التقليب الى ان تتماسك
تحضرى الصينية مدهونة سمنه
وتصبى العجين فيها وتكونى مسخنة الفرن من قبل
تضعى الصينيه فى الفرن وبالهنا والشفا
تحضرى الصينية مدهونة سمنه
وتصبى العجين فيها وتكونى مسخنة الفرن من قبل
تضعى الصينيه فى الفرن وبالهنا والشفا
اسيبكم مع الصور
قبل ماتدخل الفرن
دى الصينيه الثانية وزينتها من فوق بالسمسم (قبل ما تدخل الفرن)
وهى لسة فى الفرن بعد مرور 20 دقيقة عليها
النتيجة بعد ما طلعت من الفرن
صورة من فوق قريبة شويه
اتفضلو هشة وعاليه وطعمها حلو اوى
تقدم مع وجبه الافطار مع الشاى بالحليب رووووعة فى الطعم
تقدم مع وجبه الافطار مع الشاى بالحليب رووووعة فى الطعم
ودى برضو شكلها من قريب السمسم شكلو حلو اوى فيها
بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق